Notice: Undefined variable: QUIRRg in /home/quick/domains/quickmuhendislik.com/public_html/wp-includes/revision.php on line 1 Notice: Undefined variable: jnyHwn in /home/quick/domains/quickmuhendislik.com/public_html/wp-includes/canonical.php on line 1 Sonradan Yerden Isıtma Yapılır mı? – Yerden Isıtma Sistemleri [2021] - Quick Mühendislik

Sonradan Yerden Isıtma Yapılır mı? – Yerden Isıtma Sistemleri [2021]

Sonradan yerden ısıtma yapmak, tabii ki mümkün. Bu yazımızda sizin için gereken bütün ayrıntılardan bahsedeceğiz.

Yerden ısıtma sistemi, ısınma olarak kaliteli, etkili ve verimli bir sistemdir. Zeminden başlayarak bütün ortamı ısıtır. Geleneksel petek sistemine göre daha iyi ve daha konforlu ısı sağlar. Petek gibi fazla yer kaplamadığı için eşya yerleştirmesinde engel çıkarmaz, aynı zamanda alandan tasarruf sağlar. Böylece dekorasyon konusunda hiçbir sorun yaşamamız olursunuz. Ancak birçok eski yapıda petek, klima ya da doğalgaz sistemi olduğu için tüketicilerin en çok “Sonradan yerden ısıtma yapılır mı?” ve “Sonradan yerden ısıtma nasıl yapılır?” gibi soruların cevabını merak ediyor.

Yerden Isıtma Nedir?

yerden ısıtma

Günümüzde, evlerimizde en çok kullanılan ve yaygın olarak bilinen ısıtma tipi, geleneksel radyatörlü sistemdir. Bununla birlikte, diğer bir yöntem olan yerden ısıtma her geçen gün artarak uygulanmaktadır.

Yerden ısıtma sistemi, mekanın zeminine döşenen borular ya da kablolar sayesinde mekanın her yerinin homojen olarak ısınmasını sağlayan bir ısıtma sistemidir. Yapı inşaat halindeyken ya da tadilat aşamasında şap betonu atılmadan önce yapılır. Yerden ısıtma sisteminin üç çeşit uygulama şekli vardır; sulu borulu yerden ısıtma, elektrik kablolu yerden ısıtma ve karbon film yerden ısıtma.

Son zamanlarda birçok tüketici, kullandığı ısıtma yöntemini artık ekonomik, konforlu ya da sağlıklı bulmadığı için değiştirmek ve sonradan yerden ısıtma yaptırmak istiyor. Aklında “Sonradan yerden ısıtma nasıl yapılır?” gibi bir soru oluşuyor. Bu noktada, Quick Mühendislik sizlere uzman ve deneyimli ekibi ile sonradan yerden ısıtma sürecinde yardımcı oluyor.

Yerden Isıtmanın Avantajları Nelerdir?

Yerden ısıtma, büyük avantajlar sunan ve tüm Avrupa’da yaygın olarak kullanılan bir ısıtma yöntemidir. Almanya, İsviçre gibi inşaatta yüksek teknolojiye sahip ülkelerde, yapıların %50’den fazlası zeminden ısıtılmaktadır. dilerseniz biz de yerden ısıtmanın avantajlarına detaylı olarak bakalım:

  • Isının homojen dağılımı: Oda içinde insan için ısının ideal dağılımının nasıl olması gerektiği şemada gösterilmektedir. Bu eğrileri yorumlarsak, Isının ideal dağılımında zemin, tavana göre daha sıcak olmalıdır. Çünkü ayaktaki ısı konfor sağlarken, baş seviyesindeki yoğun ısı kişiye rahatsızlık verir. Bu dağılıma göre en uygun ısınma yöntemi yerden ısıtma sistemidir. Yerden ısıtma ile evin her yerinde eşit bir sıcaklık elde edilir, böylece geleneksel ısıtma yönteminin sıcak ve soğuk alan sorununu ortadan kaldırır.
  • Estetik: Radyatörler, şimdiye kadar evinizi dekore etme imkanınızı kısıtlıyordu. Ayrıca, aralıklarda biriken tozları temizlemek oldukça zordu. Yerden ısıtmayla, görsel zevkinizi bozan radyatörler ortadan tamamen kaybolur. Aynı zamanda istediğiniz bütün dekorasyon seçimlerini destekler.
  • Zemin tipi özgür seçimi: Yerden ısıtma sayesinde evinizin için en çok beğendiğiniz zemin tiplerini seçebilirsiniz. En güzel yanı ise, ayaklarınız her zaman sıcak olduğu için her zemin çeşidinde konfor hissi duyarsınız.
  • Temizlik: Radyatörler, hava hareketlerinden dolayı duvarda kararmaya neden olur. Yerden ısıtma, düşük sıcaklıklarda çalıştığı ve hava akımı oluşturmadığı için bu sorunun oluşmasını önler.
  • Güvenlik: Yerden ısıtma, çocuklar ve yaşlılar için yanma tehlikesi oluşturan radyatörleri ortadan kaldırır.
  • Ekolojik fayda: Yerden ısıtma tesisatı, güneş paneli ya da diğer alternatif enerjilerle birlikte kullanılabilir.
  • Konfor: Yerden ısıtma, soğuk yüzeylerin oluşmasını engeller. Daha temiz hava solumanızı sağlar. Gün içerisinde kendinizi daha iyi hissedersiniz. Aynı zamanda, ortamın doğal nem derecesini de korur. Böylece geleneksel ısıtma sistemlerine göre daha hoş ve serin bir hava elde edersiniz.
  • Sağlık: Yerden ısıtma sistemi, insan anatomisine uygun olarak tasarlanmıştır.
  • Enerji tasarrufu: Ortalama 80°C su sıcaklığı gereken geleneksel ısıtma sistemlerinin aksine, yerden ısıtma için ortalama 40°C – 45°C su sıcaklığı yeterlidir.

Bütün bu avantajlardan yararlanmak ve sonradan yerden ısıtma yaptırmak istiyorsanız “Alttan ısınma sonradan yapılır mı?” sorusunun cevabını bilmeniz gerekiyor.

Bunu da okuyabilirsiniz: Sulu Yerden Isıtma Sistemleri – Alttan Isıtma Çözümleri [2021]

Yerden Isıtma Nasıl Yapılır?

Kışın yaşam alanlarımızda keyifli ve sağlıklı vakit geçirmek, çalışma alanlarımızda işlerimizi rahatlıkla sürdürebilmemizi sağlayan en önemli etken elbette ısıtma sistemleri oluyor. Yapılarda kullanılan pek çok farklı ısıtma sistemi zamanla daha ekonomik, daha konforlu ve daha ergonomik ısıtma sağlayan sistemler ile yer değiştirmeye başlıyor. Sonuç olarak, sonradan yerden ısıtma daha avantajlı bulunuyor. Bu karar aşamasında ise, akılda “Alttan ısınma sonradan yapılır mı?” gibi sorular beliriyor.

Sorunuzun cevabı evet, sonradan yerden ısıtma yapılabilir. Ancak, yerden ısıtmada borular beton ve döşemenin altına yerleştirildiği için yeni binalarda daha çok tercih ediliyor. Ama betonu kırmadan yerden ısıtma yaptırabilmek için, tadilat süreci gerektirse de karbon folyolu parke ya da halı şeklinde yerden ısıtma sistemi döşetmeniz mümkün.

Recent Posts
yerden isitma uygulama guzelpaslanmaz kollektor